Belinizin ağrısı iki haftadan uzun sürüyorsa bir uzmana danışın! Çok ciddi sebepleri olabilir

“`html


Bel Ağrısı

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sertdemir, “Her bel ağrısı ciddi bir durum değildir. Ancak eğer bel ağrınız 1 hafta, 10 gün ya da 2 hafta boyunca geçmiyorsa ve medikal tedaviye rağmen bir iyileşme yoksa, mutlaka bir uzmana danışmalısınız” şeklinde uyarıda bulundu. Sertdemir, kas spazmı gibi basit rahatsızlıkların zamanla geçebileceğini ancak kalıcı hale gelen ağrılarda doktor yardımı almanın önemine dikkat çekti.


Bel Ağrısı Nedenleri

Dr. Öğr. Üyesi Sertdemir, bel ağrısının yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirterek, insanların bu durumda farklı alternatif arayışlarına girdiğini ifade etti. Bel ağrısının basit kas spazmı ya da bel fıtığı gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabileceğini vurguladı.


Bel Ağrısı Muayenesi

“Ayıca, tümörel nedenler ya da romatizmal hastalıklar da bel ağrısına yol açabilir. Bu tür durumların teşhisi için öncelikle kapsamlı bir muayene yapılması ve hasta şikayetlerinin titizlikle dinlenmesi gereklidir. Tahliller sonrasında herhangi bir sorun tespit edersek, hastanın tedavi sürecini ona göre şekillendiriyoruz” dedi.


Bel Fıtığı Ameliyatı

“Her bel fıtığı için cerrahi yöntem gerekmez”

Mahmut Sertdemir, sıkça sorulan “Her bel fıtığı ameliyat edilmeli mi?” sorusuna “Hayır, her bel fıtığı otomatik olarak cerrahi müdahale gerektirmez. Çoğu hasta ilaç tedavisi ve dinlenme ile rahatlayabilir. Bazı hastalar için ise fizik tedavi öneriyoruz ve bu tedavi yöntemleri ile iyileşen pek çok hasta var” yanıtını verdi.


Ameliyat Sonrası Süreç

Dr. Sertdemir, ameliyat önerilen hastaların durumunu şu şekilde aktardı: “Eğer hastanın bel ağrıları var ve bel fıtığı ya da kanal daralması gibi altta yatan nedenler bulunuyorsa, hastayı dinleyerek, eğer sırt, kalça ve bacaklara yayılan bir ağrı varsa bu durum bizim için önemli bir kriter.”


Bel Ağrısı Muayenesi

“Eğer muayene sırasında bir güç kaybı tespit edersek ve MR bulguları da uyum gösteriyorsa, o hastalara cerrahi müdahale önerebiliriz. Tabi ki burada hastalarla iyi bir iletişim kurmak da çok önemli, çünkü hastalar genellikle ‘Ameliyat sonrası hayatıma dönebilir miyim?’ gibi endişelere sahip.”


Mikrocerrahi Yöntemi

“Bel fıtığı ameliyatlarında her zaman vida uygulaması yapılmıyor. Günümüzde tercih edilen mikrocerrahi yöntem ile hastalar, pek çok kez ertesi gün normal yaşamlarına devam edebiliyor. Bu teknik, hasta iyileşmesini hızlandırıyor.”


Endoskopik Ameliyatlar

“Ayrıca, günümüzde tam endoskopik yöntemlerle gerçekleştirilen bel ameliyatları da son derece etkilidir ve bu yöntemle hastalar 4 saat içinde taburcu olabilmektedir” dedi.


Uzman Kontrolü

“Ağrısı devam eden hastalar bir doktora görünmeli”

Dr. Sertdemir, vatandaşların doğru tedavi yöntemleri yerine merdiven altı uygulamalara yönelmesinin daha büyük sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. “Merdiven altında yapılan bel çekme işlemleri, daha sonra ileri evre bel fıtığına sahip hastaları bize getiriyor” ifade etti.


Tedavi Süreçleri

“Bu tür şikayetleri olan kişiler, bel ağrısı belirtileri devam ediyorsa, bir muayene olmalı ve en azından bir MR ile bel fıtığının durumunu kontrol ettirmelidir. İleri evre bel fıtığı olan hastalarda, yanlış hareketler durumu kötüleştirebilir.”


Bel Ağrısı Tehlike İşaretleri

“Bel fıtığı, bacaklarda güç kaybı, idrar tutamama gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, bir doktora görünmek ve gerekli tetkikleri yaptırmak büyük önem taşır. Fizik tedavi ve uzman rehberliğinde tedavi süreci başlatılabilir.”


Bel Ağrısında Uzman Görüşü

“Her bel ağrısı tehlikeli olmayabilir ama 1 hafta, 10 gün veya yaklaşık 2 hafta boyunca iyileşmeyen ve tedaviye rağmen sürüp giden ağrılar için mutlaka bir uzmana başvurulması gerekiyor. Nedeni ne olursa olsun, bu tür inatçı ağrılarda doktor yardımına başvurulmasını kesinlikle öneriyoruz.”

“`

Related Posts

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hayatını kaybetti

Aliyev’le Paşinyan’dan barış görüşmesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Abu Dabi’de bir araya geldi. Kritik görüşmede sınırların çizilmesi, Zengezur Koridoru ve barış anlaşmasının detayları konuşuldu. Görüşme sonrasında ikili, tüm konuların çözümünde aracısız ikili müzakerelerin en verimli format olduğunu kaydetti.

34 yaşındaki Yeliz’in toprağa gömülü cesedi bulundu

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde 6 yıl önce kayıp başvurusu yapılan 2 çocuk annesi Yeliz Y’nin (34) toprağa gömülü cesedi bulundu.

Tüm Türkiye’de harekete geçildi: SAT1 hastalığı için 10 bin uzman sahada

Hayvancılık sektörü alarmda! Türkiye’de ilk kez görülen SAT1 serotipi, ülke genelinde seferberlik başlamasına neden oldu. Sahaya bakanlık tarafından 10 bin veteriner gönderildi ve milyonlarca doz aşıyı hızla üretime sokuldu.

İşte hayal ettikleri Türkiye! İkisi hariç tüm ekranlarda Erdoğan…

Sözcü’ye yönelik 10 günlük karartma kararı, Türkiye’de giderek kısıtlanan basın özgürlüğüne bir darbe daha vurdu. RTÜK, “yayıncı kuruluşların siyasal nüfuzlarını çıkar amaçlı kullandığını” raporlarında itiraf etti.

Bir ülkede emeklilik yaşı 70 oluyor

Almanya’da emeklilik yaşı 67’ye yükseltilirken, şimdi de 70 yaş senaryosu gündemde. Uzmanlara göre bu değişiklik bugünün genç kuşaklarını etkileyecek, sistemin kapsamı genişlerken kamuoyunda ciddi tartışmalar yaşanıyor.