Türkiye, geçen yıl arşiv alanında 12 ülkeyle işbirliği yaptı

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, 2024’te 12 Ülke İle Arşiv İşbirliği Protokolleri İmzaladı

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan 12 ülke ile arşiv alanında işbirliği protokolü imzaladı. Bu protokoller doğrultusunda Başkanlık, uluslararası alanda çalışmalarını sürdürmektedir.

Bugüne kadar 74 ülke ile işbirliği protokolü imzalayan Başkanlık, birçok ülke ile görüşmelerine devam ediyor. Arşivcilik uygulamaları ve ülkelerin ulusal mevzuatları dikkate alınarak hazırlanan protokoller, belge örneklerinin paylaşımı, uzman arşivci değişimi, ortak sergi ve yayınlar ile arşiv alanında deneyim paylaşımını içermektedir.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, 2024 yılında 8’i ilk defa olmak üzere toplam 12 ülke ile arşiv işbirliği protokolü imzaladı. Bu protokoller kapsamında Moritanya, Finlandiya, Tanzanya, Irak, Panama, Şili, Hollanda ve Kamerun ile ilk kez işbirliği protokolü imzalanırken, Katar, Kırgızistan, KKTC ve Sırbistan’la protokoller yenilenmiştir.

2024 yılı içerisinde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Evrak ve Arşiv Yönetimi Dairesi, Irak Cumhuriyeti Kültür Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı Milli Kütüphanesi ve Arşivi, Sırbistan Devlet Arşivleri, Kırgızistan Cumhuriyeti Dijital Kalkınma Bakanlığı ve Katar Milli Arşivleri ile imzalanan protokoller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda gerçekleşmiştir. (AA)

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

2025 LGS FULL ÇEKEN SAYISI: Bu yıl LGS’de kaç birinci var? LGS birincileri kaç kişi?

2025 LGS’de kaç kişin birinci oldu sorusu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. 2025 LGS birincileri, sonuçların açıklanmasının ardından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 LGS istatistiklerini paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Haziran’da düzenlen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarına sınava katılım oranı %95,27 oldu. Peki LGS’de kaç kişi birinci oldu? Liselere Geçiş Sistemi 2025 sınavında kaç birinci var, tam puan alan var mı? İşte ayrıntılar…

İKLİM KANUNU MADDELERİ VE İÇERİĞİ 2025 SON DAKİKA | İklim Kanunu yasası Meclis’ten geçti mi, kabul edildi mi? İklim kanunu nedir, içeriği nelerdir, teklif yasalaştı mı?

İklim kanunu maddeleri ve içeriği 2025 son dakika TBMM açıklamasıyla yeniden gündeme geldi. Temel amacı 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme olan Türkiye’nin ilk İklim Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeşil büyüme vizyonu ve net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Kanun, iklim değişikliği ile mücadelede esas olan sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum faaliyetlerini, planlama ve uygulama araçlarını, gelirleri, izin ve denetim ile bunlara ilişkin yasal ve kurumsal çerçevenin usul ve esaslarını kapsıyor. Buna göre ithal edilen malların gömülü sera gazı emisyonlarını ele almak için Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kurulabilecek. Peki, iklim kanunu nedir, maddeleri ve içeriği nelerdir? İklim kanunu taslağı Meclis’ten geçti mi? İşte, iklim kanunu taslağı ve Meclis görüşmeleri hakkında bilgiler.

500T yeni güzergahları ve durakları 2025 || 500T güzergahı değişti mi, hangi duraklardan geçecek?

İstanbul’un en uzun ve en ikonik otobüs hatlarından biri olan 500T, 2025 yılında önemli bir değişikliğe gidiyor. Tuzla Şifa Mahallesi ile Cevizlibağ arasında yıllardır kentin iki yakasını birleştiren bu efsanevi hattın güzergahı kısalıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kentin en uzun otobüs hatlarından biri olan 500T/Tuzla Şifa Mahallesi-Cevizlibağ otobüs hattının güzergahı kısaltıldı. Yeni güzergahıyla 500T, hem durak sayılarında hem de sefer süresinde değişiklikler sunarken, yolcular için daha hızlı ve entegre bir ulaşım deneyimi vaat ediyor. Peki, 500T güzergahı değişti mi, yeni güzergahı hangi duraklardan geçecek?

Bakan Tekin kendini okulların sahibi gibi tanıttı: ‘Benim 75 bin okulum, 1 milyon öğretmenim var’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kendisini ilkokul öğrencilerine Türkiye’deki okulların sahibiymiş gibi tanıttı. “75 bin okulum, 1 milyon 100 bin öğretmenim var” dedi.

LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 15 Haziran 2025 tarihinde düzenlendi. LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Üniversite eğitimini yarım asır sonra kızıyla tamamlıyor

Ankara’da avukatlık yapan Azra Doğan, 1976’da üniversite eğitimini yarıda bırakan 69 yaşındaki babası Erdoğan Doğan’ın yarım kalan gazetecilik hayalini gerçekleştirmek için babasını “öğrenci affı”ndan yararlandırarak yeniden üniversiteli yaptı. Baba-kız şimdi aynı bölümde birlikte eğitim almanın mutluluğunu yaşıyor.