TPM 2.0 olmadan Windows 11’de olmayacak: “Pazarlık konusu değil”

Windows 11’de TPM 2.0 Olmadan İşletim Sistemi Yüklemek Pazarlık Konusu Değil

Üç yıl önce piyasaya sürülen Windows 11, hala güçlü donanım gereksinimlerine sahip. Microsoft, işletim sisteminin TPM 2.0 gibi sıkı gereksinimlerine vurgu yapıyor ve bu gereksinimin değişmeyeceğini belirtiyor.

Windows 11 piyasaya sürüldükten sonra, TPM 2.0 özelliğine sahip bir işlemci olmadan işletim sistemini yükleyebilir ve işlemci gereksinimlerini atlayabilirsiniz. Ancak Microsoft, TPM 2.0’ın Windows 11 için pazarlık konusu olmayan bir gereklilik olduğunu açıkça belirtiyor. Güvenliğin geleceği için TPM 2.0’ın rolünü detaylı bir şekilde açıklayan şirket, bu standartın vazgeçilmez olduğunu vurguluyor.

Windows 11’in Olmazsa Olmazı: TPM 2.0

Windows 11 için gerekli olan TPM 2.0, şirket tarafından “tartışılmaz bir standart” olarak adlandırılıyor. TPM 2.0, hassas verileri saklayan bir modül olup, donanımsal veya yazılımsal şekilde olabilir. Eski sürüm olan TPM 1.2’ye göre daha gelişmiş özellikler sunan TPM 2.0, Windows Hello, Credential Guard, BitLocker ve Secure Boot gibi güvenlik araçlarıyla daha iyi entegre çalışıyor.

Microsoft, TPM 2.0’ın güvenli dijital bir ortam oluşturmak için temel bir gereklilik olduğunu belirtiyor. Bu çip, eski donanımlara sahip sistemlerin Windows 11’e yükseltilmesini engelleyebilir, ancak şirket, bu gerekliliğin modern güvenlik tehditlerine karşı korunmak için gerekli olduğunu savunuyor.

Microsoft, TPM 2.0’ı Windows’un geleceği için pazarlık konusu olmayan bir standart haline getirerek güvenliği artırmayı hedefliyor. Bu sayede hem kullanıcılar hem de şirket, dijital alandaki artan veri koruma ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlayabilecekler. Sonuç olarak, TPM 2.0 sadece bir öneri değil, Windows 11’in güvenli ve geleceğe hazır bir bilgi teknolojisi ortamı sunabilmesi için bir zorunluluktur.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Windows 11’i desteklenmeyen cihazlara yükleyen kullanıcıları uyararak, herhangi bir güncelleme alamayacaklarını ve üreticilerin desteğini kaybedebileceklerini belirtmişti.

Related Posts

Google One cihaz yedeği yakında SIM verilerini de içerecek

Günümüzde çoğu akıllı telefon, fiziksel SIM karta kıyasla bazı avantajları olan eSIM’i destekliyor. Ancak, eSIM kullanmanın da bazı dezavantajları var. Örneğin; telefonunuz bozulursa operatörün yardımı olmadan ağ erişimini sağlamanız biraz zor …

Huawei Nova Y73 ortaya çıktı: Neler sunacak?

Huawei ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çinli üretici bu kapsamda yakında Nova Y73 modeliyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Bugüne dek akıllı telefonla ilgili çok fazla sızıntı ortaya çıkmasa da bu durum artık değişti …

Epic Games’in yeni ücretsiz oyunu belli oldu: Peki haftaya ne var?

Steam‘e oranla halen uygun fiyat politikası ve ücretsiz oyunlarla ilgi çeken Epic Games Store, şu ana kadar çok sayıda kullanıcıyı platformuna çekmeyi başardı. Günümüzde ise, her hafta bir ya da iki farklı oyunu kullanıcılara ücretsiz olarak …

AB’den akıllı telefonlar için yeni etiket zorunluluğu: Pil ömrü gösterilecek

Avrupa Birliği, tüketicilerin daha bilinçli teknoloji tercihleri yapmasını sağlamak için önemli bir adım atıyor. 20 Haziran 2025 itibarıyla AB sınırlarında satılan tüm akıllı telefon ve tabletlerde, cihazların enerji verimliliği, dayanıklılığı ve …

Realme 14T tanıtıldı: Giriş seviyesinde cazip alternatif

Realme, yeni giriş seviyesi modeli Realme 14T’yi duyurdu. MediaTek’in 5G destekli Dimensity 6300 yonga setinden güç alan telefon, AMOLED ekranı ve 6000 mAh bataryası ile uygun fiyatlı akıllı telefon arayan müşteriler için cazip bir seçenek …

OnePlus, 150W hızlı şarj destekli powerbank geliştirdi!

OnePlus, yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 13T ile birlikte SuperVOOC 150W hızlı şarj destekli powerbank’ini de tanıttı. Yüksek kapasiteli taşınabilir şarj cihazı, hem gücü hem de kullanım kolaylığıyla öne çıkıyor. OnePlus, 150W hızlı şarj …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir