Japon beslenme uzmanı kahvaltısını paylaştı: Bu tarz kahvaltılar uzun süre tok tutar

Beslenme uzmanının günün ilk öğünü, sağlık açısından birçok fayda sağlayan çeşitli besinlerden oluşuyor. Kahvaltısı, temel besin öğeleri bakımından zengin ve aynı zamanda dengeli bir yapıya sahip.

Kahverengi pirinç ve fasulye: lif ve mineral kaynakları;

Natto (fermente soya fasulyesi) ve nukazuke (fermente sebzeler):probiyotik açısından zengin, bağırsak sağlığını destekler;

Nori (deniz yosunu) ve kavrulmuş susam tohumları: iyot, magnezyum ve kalsiyum sağlar;

Ev yapımı miso çorbası: protein, aminoasit ve antioksidan kaynağı;

Hojicha yeşil çayı: Kan şekerini düzenlemeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.

Faydaları saymakla bitmiyor

Danışanlarına da bu yemeği öneren Michiko Tomioka,” Güne canlandırıcı ve faydalı bir başlangıç ​​sağlıyor ” diyor.

Uzmanlara göre, bu diyeti benimsemenin pek çok faydası bulunuyor:

Daha iyi sindirim: Natto ve erikteki lifler ile probiyotikler sayesinde fermente edilmiş sebzeler.

Kan şekeri düzenlemesi: Kahverengi pirinç ve yeşil çay polifenollerinin etkisiyle.

Dengeli protein alımı: Tofu, fasulye ve natto ile sağlanan protein dengesi.

Bağışıklık sisteminde artış: Antioksidanlar açısından zengin deniz yosunu ve miso.

Bu tarz kahvaltılar, kan şekerinin ani yükselmesini engelleyerek tokluk hissinin uzun süre devam etmesini sağlar. Beslenme uzmanı Alexandra Murcier’e göre, güne iyi başlamak için mükemmel bir seçenek olmasına rağmen, bazıları için uygulanması zor olabilir.

Alternatif kahvaltı da önerdi

Bu nedenle, bu yemeğin prensiplerini koruyarak daha erişilebilir alternatifler sunuluyor:

Kahverengi pirinci, lif kaynağı olan tam tahıllı ekmekle değiştirebilirsiniz.

Hayvansal proteinler (yumurta, jambon veya somon) ya da kolayca hazırlanabilen bitki bazlı alternatifler (badem, fıstık gibi yağlı tohum püreleri) tercih edebilirsiniz.

Sebzeleri entegre edin, sabah saatlerinde bile. Alexandra Murcier, “Fermente sebzeler yerine zeytinyağı ve sarımsakla domates tüketebilirsiniz,” diyor.

Dolayısıyla, Japon alışkanlıklarından esinlenerek dengeli bir kahvaltı hazırlamak ve bunu beslenme tercihlerinize göre uyarlamak tamamen mümkündür.

Related Posts

Gece yatmadan bir bardak için, ödemleri sabaha kadar eritin

Vücutta biriken ödem, sabahları şişkinlik ve yorgunlukla uyanmanıza neden olabilir. Ancak gece yatmadan önce içeceğiniz basit bir karışım, fazla sıvıların atılmasına yardımcı olarak güne hafif başlamanızı sağlayabilir.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Bacaklarınıza sabah ve akşam soğuk su tutun

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.

Gözünüz kaşınıyorsa dikkat: Uzmanından göz sağlığı için kritik uyarılar!

Gözünüz kaşınıyorsa dikkat: Uzmanından göz sağlığı için kritik uyarılar!

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.

Bilkent Şehir Hastanesi’nde jinekoloji tedavisine “evlilik” şartı iddiası

Bilkent Şehir Hastanesi’nde jinekoloji tedavisine “evlilik” şartı iddiası