Melek Yatırımcılar İlk Çeyrekte 20,2 Milyon Lira Yatırım Yaptı

Melek Yatırımcılar, 2021 Yılının İlk Çeyreğinde 17 Girişime 20,2 Milyon Lira Kaynak Sağladı

Gelecek vaat eden girişimlere destek olmaya devam eden melek yatırımcılar, bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 17 farklı girişime 20,2 milyon lira yatırım yaparak ekonomiye canlılık kattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, bireysel katılım sermayesi sistemine yapılan yatırımlar, Haziran 2012’de çıkarılan mevzuatla şekillenmeye başladı. Bu sistem kapsamında, yatırım yapmak isteyen bireyler, Bakanlık tarafından akredite edilmiş ağlar aracılığıyla lisans ve yatırım başvurusunda bulunabiliyorlar.

Bugüne kadar 1143 melek yatırımcı lisansı düzenlenirken, bunlardan 625’i hâlâ aktif durumda bulunuyor. Bu yılın ilk çeyreğinde de 20 yeni lisans verilerek sektöre yenilik getirildi.

Yapılan incelemelerde, lisans başvurularının yüzde 69,03’ünün yüksek gelir veya servet sahibi, yüzde 30,97’sinin ise tecrübeli yatırımcılara ait olduğu belirlendi.

2013 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren melek yatırım ağları, 98 başlangıç veya büyüme aşamasındaki girişime toplamda 264 yatırımcı tarafından 65 milyon 691 bin lira sermaye desteği sağladı.

2021 yılının ilk çeyreğinde ise 27 yatırımcı, 17 girişime toplamda 20 milyon 248 bin lira yatırım yaparak girişimcilere destek oldu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 19 melek yatırımcı sadece 4 milyon 416 bin lira tutarında yatırım yapmıştı. Bu durum, melek yatırımcıların girişimcilere olan ilgisinin arttığını gösteriyor.

Özellikle İstanbul’da yoğunlaşan yatırımlar, başkent Ankara ve diğer illerde de kendini göstermeye başladı. Yatırım yapılan işletmelerin çoğunluğu az ortaklı şirketlerden oluşurken, melek yatırımcılar en çok “bilgisayarla ilgili faaliyetler” ve “bilgisayar yazılım danışmanlığı” sektörlerine yatırım yapıyorlar.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: AA / Hülya Ömür Uylaş – Ekonomi

Related Posts

Mercedes-Benz’in karı ilk çeyrekte düştü

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz’in faaliyet karı, ilk çeyrekte Çin’deki zayıf lüks otomobil satışları nedeniyle azalırken, şirket ABD tarafından açıklanan tarifelerin kazançlarını olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Enerji ithalatı mart ayında arttı

Türkiye’nin mart ayındaki enerji ithalatı yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

1 milyar euroya malolan 5 saniye

Fransa, İspanya ve Portekiz’de hayatı felce uğratan elektrik kesintisinin İbiza Adası’ndaki ısı değişiminden kaynaklandığı iddiası inandırıcı olmazken, siber saldırı konusu hala netleşmedi. Kesintinin İspanya’ya faturasının şimdilik 1 milyar euro olabileceği aktarıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, “Sıkıntı yok, biz en uçtayız” ifadelerini kullandı.

Vergi beyanname süresi uzatılacak mı? TOBB açıkladı, bakanlığa iletildi

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu, “2024 yılı Kurumlar Vergisi beyanname süresinin uzatılması talebini Hazine ve Maliye Bakanlığına ilettik” açıklamasını yaptı.

Çinli ihracatçılar ABD’den uzaklaşıyor: Yeni pazar arayışı hız kazandı

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’nin anketine göre, Çinli ihracatçıların yarısı ABD ile ticaretlerini azaltmayı planlıyor. Tarifelerin artan belirsizlik yarattığına dikkat çeken firmalar, kaybedilen siparişlerin yerine gelişmekte olan pazarlara yönelmeye hazırlanıyor. Çin tarafı, Washington’a tarifeleri müzakere yerine “silah” olarak kullanmama çağrısı yaptı.

ASELSAN KKTC’de hikâyesini anlatacak

Türk savunma sanayiinin devleri içinde yer alan ASELSAN, kuruluş hikâyesinde özel bir yeri olan Kıbrıs’ta düzenlenecek TEKNOFEST 2025’te oyun değiştirici milli teknoloji sistemleri ile sahneye çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir