Bakan Tekin kendini okulların sahibi gibi tanıttı: ‘Benim 75 bin okulum, 1 milyon öğretmenim var’

Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün Kahramanmaraş Mado Kadriye Kanbur İlkokulu‘nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Tekin’in öğrencilerle yaşadığı ilginç bir diyalog dikkat çekti. Tekin, yaklaşık 2 yıldır bakanlık yaptığını belirterek öğrencilere, “Benim 75 bin tane okulum, 1 milyon 100 bin öğretmenim var” dedi. Öğrencilerden biri ise “Hocam abarttınız” diyerek tepki gösterdi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Tekin’in sözlerini Cumhuriyet gazetesine değerlendirerek “Tam da söylediğimiz gibi kendilerini okulların, öğretmenlerin ve öğrencilerin sahibi olarak görüyorlar” açıklamasında bulundu.

“HALKIN İRADESİNE SAYGISIZLIK”

Bakan Tekin’e “Eğitim ne zaman sizin malınız oldu sayın bakan?” diye soran Özbay, “Siz bu ülkenin eğitimini yönetmekle görevlisiniz. Okullar, öğretmenler ve öğrenciler kimsenin şahsi malı değildir. Hele hele atanmış bir siyasi kadronun tekelinde asla olamaz. Siz kamu hizmeti yürütmekle yükümlüsünüz; yönetici değil “sahip” olduğunuzu ilan etmek, yalnızca kibirli bir söylem değil, aynı zamanda anayasal düzene ve halkın iradesine açık bir saygısızlıktır” şeklinde konuştu.

“SAHİPLİK DEĞİL HİZMET GEREKİR”

Tekin’e, “Okulların sahibi değilsiniz! Buralar sizin özel şirketleriniz değil!” diyerek tepki gösteren Özbay, “Eğitimde eşitliği, adaleti, hakkı ve liyakati öncelemek ve sağlamak MEB’in asli görevidir! Bugün görüyoruz ki, Sayın Bakan’ın bu açıklaması, bizi bir kez daha haklı çıkarmıştır. Bu anlayış; öğretmenlerin emeğini, öğrencilerin hayallerini ve velilerin söz hakkını yok saymaktadır. Unutmayın, sahip olduğunuzu sandığınız her şey, halkın iradesiyle bir günde elinizden alınır. Eğitim kamusal bir haktır; ne maldır ne de miras. Sahiplik değil, hizmet gerekir” ifadelerini kullandı.

Related Posts

AGS sınav puan hesaplama tablosu ve puan türleri || AGS sınavı net puan hesaplama nasıl yapılır, kay sayı kaç? AGS/ÖABT puan türleri neler?

AGS sınav puanı hesaplama tablosu, 13 Temmuz Pazar günü düzenlenen oturumlarla beraber merak ediliyor. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı iki oturumda tamamlanacak. ÖSYM tarafından 103 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınav 411 bin 805 aday başvurdu. Adaylara ilk oturumda 80 soru yöneltildi ve 110 dakika süre tanındı. İkinci oturum olan ÖABT’de ise adaylara sınava girdikleri alana göre 50 çoktan seçmeli soru yöneltildi. 2025 AGS sınavı soruları ve cevap anahtarı ile adaylar doğru ve yanlış yanıtlarını kontrol etme imkanı bulacak. Bu doğrultuda sınav puanlama formülü araştırılıyor. Peki AGS sınavı net puan hesaplama nasıl yapılır, kay sayı kaç? AGS/ÖABT’de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? İşte ayrıntılar…

2025 LGS FULL ÇEKEN SAYISI: Bu yıl LGS’de kaç birinci var? LGS birincileri kaç kişi?

2025 LGS’de kaç kişin birinci oldu sorusu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. 2025 LGS birincileri, sonuçların açıklanmasının ardından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 LGS istatistiklerini paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Haziran’da düzenlen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarına sınava katılım oranı %95,27 oldu. Peki LGS’de kaç kişi birinci oldu? Liselere Geçiş Sistemi 2025 sınavında kaç birinci var, tam puan alan var mı? İşte ayrıntılar…

İKLİM KANUNU MADDELERİ VE İÇERİĞİ 2025 SON DAKİKA | İklim Kanunu yasası Meclis’ten geçti mi, kabul edildi mi? İklim kanunu nedir, içeriği nelerdir, teklif yasalaştı mı?

İklim kanunu maddeleri ve içeriği 2025 son dakika TBMM açıklamasıyla yeniden gündeme geldi. Temel amacı 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme olan Türkiye’nin ilk İklim Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeşil büyüme vizyonu ve net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Kanun, iklim değişikliği ile mücadelede esas olan sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum faaliyetlerini, planlama ve uygulama araçlarını, gelirleri, izin ve denetim ile bunlara ilişkin yasal ve kurumsal çerçevenin usul ve esaslarını kapsıyor. Buna göre ithal edilen malların gömülü sera gazı emisyonlarını ele almak için Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kurulabilecek. Peki, iklim kanunu nedir, maddeleri ve içeriği nelerdir? İklim kanunu taslağı Meclis’ten geçti mi? İşte, iklim kanunu taslağı ve Meclis görüşmeleri hakkında bilgiler.

500T yeni güzergahları ve durakları 2025 || 500T güzergahı değişti mi, hangi duraklardan geçecek?

İstanbul’un en uzun ve en ikonik otobüs hatlarından biri olan 500T, 2025 yılında önemli bir değişikliğe gidiyor. Tuzla Şifa Mahallesi ile Cevizlibağ arasında yıllardır kentin iki yakasını birleştiren bu efsanevi hattın güzergahı kısalıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kentin en uzun otobüs hatlarından biri olan 500T/Tuzla Şifa Mahallesi-Cevizlibağ otobüs hattının güzergahı kısaltıldı. Yeni güzergahıyla 500T, hem durak sayılarında hem de sefer süresinde değişiklikler sunarken, yolcular için daha hızlı ve entegre bir ulaşım deneyimi vaat ediyor. Peki, 500T güzergahı değişti mi, yeni güzergahı hangi duraklardan geçecek?

LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 15 Haziran 2025 tarihinde düzenlendi. LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Üniversite eğitimini yarım asır sonra kızıyla tamamlıyor

Ankara’da avukatlık yapan Azra Doğan, 1976’da üniversite eğitimini yarıda bırakan 69 yaşındaki babası Erdoğan Doğan’ın yarım kalan gazetecilik hayalini gerçekleştirmek için babasını “öğrenci affı”ndan yararlandırarak yeniden üniversiteli yaptı. Baba-kız şimdi aynı bölümde birlikte eğitim almanın mutluluğunu yaşıyor.