SGK uzmanı kağıdı kalemi alıp zamlı emekli maaşlarını tek tek hesapladı

Emekli Maaşlarındaki Zammın Detayları Açıklandı

Emeklilerin merakla beklediği yıl sonu maaşlarındaki zam oranı belli oldu. 5 aylık enflasyonun yüzde 14,58 olarak açıklanmasının ardından son 1 aylık verinin eklenmesiyle maaşlar netleşti. SGK Uzmanı İsa Karakaş, kağıt ve kalem kullanarak ‘refah payı’ dahil ve hariç hesaplamalarını yaptı. Karakaş, yaptığı hesaplamalarda, yüzde 14,58 enflasyona göre SSK veya Bağ-Kur emeklisi olan ve maaşı 15.400 TL olan bir kişinin kasım ayı enflasyon verisi ile refah payı eklenmese bile bugün itibarıyla en az 17 bin 645 TL maaş alabileceğini belirtti.

İsa Karakaş’ın Hesapları

Türkiye gazetesindeki yazısında SGK Uzmanı İsa Karakaş, emeklilerin muhtemel zamlı maaşlarını ‘refah payı’ hariç hesapladı. Karakaş, kök maaşı 15.400 TL olan SSK veya Bağ-Kur emeklisi için kasım ayı enflasyon verisi ile refah payı eklenmese dahi bugün itibarıyla en az 17 bin 645 TL maaş öngörüsünde bulundu. Aynı şekilde kök maaşı 11.000 TL olan bir emekli için de kasım ayı enflasyon verisi ile refah payı eklenmese bile bugün itibarıyla 12 bin 604 TL maaş alabileceğini hesapladı.

İsa Karakaş, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yaklaşık %16,5 civarında bir güncelleme yapılacağını belirtirken, düşük maaş alan emeklilerin taban aylıklarının en fazla 15 bin TL seviyesine çekilebileceğini öne sürdü.

Refah Payı Nedir?

Refah payı, çalışanların enflasyon karşısında korunmalarını sağlayan bir destek mekanizmasıdır. Bu pay, enflasyon düşüldükten sonra hesaplanarak memur, işçi ve emeklilere ödenen miktarı belirler.

Related Posts

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Haluk Görgün: 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız

Haluk Görgün, savunma sanayisi yatırım ve geliştirme faaliyetleri programı kapsamında geçen yıl 25 firmaya 25 milyon dolar destek verdiklerini belirterek, “Aynı kapsamda 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir