Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: ‘Gençlerin Bilişim Projeleri Akranlarına Eğitimde Katkı Sunacak’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Akran Öğrenme ve Genç Bilişim Ekosistemi Zirvesi’nde konuştu. Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) iş birliği ile Genç Bilişim Ekosistemi (GençTek) tarafından ilk defa organize edilen zirve sayesinde, lise öğrencilerinin bilişim projelerini paylaşarak, akranlarının öğrenme süreçlerine katkıda bulunacaklarını belirtti.

Bakan Tekin, 2011 yılından bu yana Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) çerçevesinde interaktif tahtaların neredeyse tüm okullara kurulduğunu ve bu okullara internet erişimi sağlandığını vurgulayarak, ardından dünyanın en büyük eğitim içerik portalı olan Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) oluşturulduğunu açıkladı. Tekin, “Bu projeler bazı politik tartışmalara yol açsa da, uluslararası eğitim kuruluşlarının takdirini kazanarak dünyada interaktif tahtalarla donatılmış tek ülke konumuna geldik” dedi.

‘Eğitimde Dönüşüm ve Yenilikler Muhalefetin Eleştirilerine Rağmen Devam Edecek’

Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya alınan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin muhalefet tarafından eleştirildiğini belirterek, müfredat değişikliğinin öğrencilerin gelişen teknolojilere uyum sağlamalarını amaçladığını söyledi. Tekin, “Eğitimi sadece bilgi merkezli olmaktan çıkarıp, verilen bilgileri uygulamaya ve beceriye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Eğitim paradigması değişiyor ve biz bu değişime ayak uydurmak istiyoruz. 2011’de eleştirilen adımlarımız bugün övgü alıyor. Önemli olan hedefimizi görmek ve ona odaklanmaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, zirve kapsamında öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledikten sonra programı tamamladı.

Related Posts

Bakan Tekin kendini okulların sahibi gibi tanıttı: ‘Benim 75 bin okulum, 1 milyon öğretmenim var’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kendisini ilkokul öğrencilerine Türkiye’deki okulların sahibiymiş gibi tanıttı. “75 bin okulum, 1 milyon 100 bin öğretmenim var” dedi.

LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 15 Haziran 2025 tarihinde düzenlendi. LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Üniversite eğitimini yarım asır sonra kızıyla tamamlıyor

Ankara’da avukatlık yapan Azra Doğan, 1976’da üniversite eğitimini yarıda bırakan 69 yaşındaki babası Erdoğan Doğan’ın yarım kalan gazetecilik hayalini gerçekleştirmek için babasını “öğrenci affı”ndan yararlandırarak yeniden üniversiteli yaptı. Baba-kız şimdi aynı bölümde birlikte eğitim almanın mutluluğunu yaşıyor.

Arda Güler’in kramponu Bolu’da müzede sergileniyor

Arda Güler’in kramponu Bolu’da müzede sergileniyor

İş Bankası “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası 18 yaşında

İş Bankası “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası 18 yaşında

AUZEF final sınav sonuçları açıklandı mı? AUZEF final sınav sonuçları nereden öğrenilir?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) final sınavı oturumları ardından gözler sonuç tarihine çevrildi. Peki, AUZEF final sınav sonuçları açıklandı mı? AUZEF final sınav sonuçları nereden öğrenilir?