TPM 2.0 olmadan Windows 11’de olmayacak: “Pazarlık konusu değil”

Windows 11’de TPM 2.0 Olmadan İşletim Sistemi Yüklemek Pazarlık Konusu Değil

Üç yıl önce piyasaya sürülen Windows 11, hala güçlü donanım gereksinimlerine sahip. Microsoft, işletim sisteminin TPM 2.0 gibi sıkı gereksinimlerine vurgu yapıyor ve bu gereksinimin değişmeyeceğini belirtiyor.

Windows 11 piyasaya sürüldükten sonra, TPM 2.0 özelliğine sahip bir işlemci olmadan işletim sistemini yükleyebilir ve işlemci gereksinimlerini atlayabilirsiniz. Ancak Microsoft, TPM 2.0’ın Windows 11 için pazarlık konusu olmayan bir gereklilik olduğunu açıkça belirtiyor. Güvenliğin geleceği için TPM 2.0’ın rolünü detaylı bir şekilde açıklayan şirket, bu standartın vazgeçilmez olduğunu vurguluyor.

Windows 11’in Olmazsa Olmazı: TPM 2.0

Windows 11 için gerekli olan TPM 2.0, şirket tarafından “tartışılmaz bir standart” olarak adlandırılıyor. TPM 2.0, hassas verileri saklayan bir modül olup, donanımsal veya yazılımsal şekilde olabilir. Eski sürüm olan TPM 1.2’ye göre daha gelişmiş özellikler sunan TPM 2.0, Windows Hello, Credential Guard, BitLocker ve Secure Boot gibi güvenlik araçlarıyla daha iyi entegre çalışıyor.

Microsoft, TPM 2.0’ın güvenli dijital bir ortam oluşturmak için temel bir gereklilik olduğunu belirtiyor. Bu çip, eski donanımlara sahip sistemlerin Windows 11’e yükseltilmesini engelleyebilir, ancak şirket, bu gerekliliğin modern güvenlik tehditlerine karşı korunmak için gerekli olduğunu savunuyor.

Microsoft, TPM 2.0’ı Windows’un geleceği için pazarlık konusu olmayan bir standart haline getirerek güvenliği artırmayı hedefliyor. Bu sayede hem kullanıcılar hem de şirket, dijital alandaki artan veri koruma ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlayabilecekler. Sonuç olarak, TPM 2.0 sadece bir öneri değil, Windows 11’in güvenli ve geleceğe hazır bir bilgi teknolojisi ortamı sunabilmesi için bir zorunluluktur.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Windows 11’i desteklenmeyen cihazlara yükleyen kullanıcıları uyararak, herhangi bir güncelleme alamayacaklarını ve üreticilerin desteğini kaybedebileceklerini belirtmişti.

Related Posts

En büyük gen haritası hazırlandı: “Çöp DNA” ve “zıplayan genlerin” gizemi çözülüyor

Yeni bir çalışmada bilim insanları, bugüne dek hazırlanmış en geniş kapsamlı “insan genetiği” kataloğunu açık erişime sundu.

Oyunculara müjdeli haber geldi: eFootball, FIFAe Dünya Kupası 2025’te yer alacak

eFootball, FIFAe Dünya Kupası 2025 ve 2026’da hem mobil hem de konsol kategorilerinde yer alacak. Katılımcı ülke ve oyuncu sayısında artış bekleniyor.

Düşürülmesi neredeyse imkansız olan 5 ölümcül savaş uçağı

Modern hava muharebeleri, artık sadece hız ve manevra kabiliyetinden ibaret değil. Günümüzün en gelişmiş savaş uçakları, hayatta kalabilmek için görünmezlik (stealth) teknolojisini, gelişmiş sensör füzyonunu, elektronik harp yeteneklerini ve saf gücü tek bir potada eritiyor.

Arch Linux kullanıcılarına önemli uyarı

Arch Linux’un kullanıcıya açık paket deposu AUR’da yayımlanan üç farklı yazılım paketinin kötü amaçlı yazılım barındırdığı ortaya çıktı. Topluluk tarafından hızla tespit edilen bu yazılımlar, Arch Linux geliştiricileri tarafından 18 Temmuz 2025’te …

Teknofest kapsamında OSB ile bu yıl ilk defa “Mesleki Yetenek Yarışması” düzenlenecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Teknofest kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile bu yıl ilk defa “Mesleki Yetenek Yarışması” düzenleyeceklerini belirterek, “Yarışma, mesleki ve teknik lise öğrencileri, üniversite düzeyindeki katılımcılar, mezunlar ve sahada deneyim kazanmış ustaların katılımına açıktır.” ifadesini kullandı.

Cyberpunk 2077 artık Mac’te

CD Projekt Red, uzun zamandır beklenen duyuruyu yaptı: Cyberpunk 2077: Ultimate Edition artık Apple Silicon işlemcili Mac’lerde oynanabiliyor. En az 16 GB birleşik belleğe sahip olan kullanıcılar, macOS 15.5 veya üzeri sürümlerle oyunu …