TPM 2.0 olmadan Windows 11’de olmayacak: “Pazarlık konusu değil”

Windows 11’de TPM 2.0 Olmadan İşletim Sistemi Yüklemek Pazarlık Konusu Değil

Üç yıl önce piyasaya sürülen Windows 11, hala güçlü donanım gereksinimlerine sahip. Microsoft, işletim sisteminin TPM 2.0 gibi sıkı gereksinimlerine vurgu yapıyor ve bu gereksinimin değişmeyeceğini belirtiyor.

Windows 11 piyasaya sürüldükten sonra, TPM 2.0 özelliğine sahip bir işlemci olmadan işletim sistemini yükleyebilir ve işlemci gereksinimlerini atlayabilirsiniz. Ancak Microsoft, TPM 2.0’ın Windows 11 için pazarlık konusu olmayan bir gereklilik olduğunu açıkça belirtiyor. Güvenliğin geleceği için TPM 2.0’ın rolünü detaylı bir şekilde açıklayan şirket, bu standartın vazgeçilmez olduğunu vurguluyor.

Windows 11’in Olmazsa Olmazı: TPM 2.0

Windows 11 için gerekli olan TPM 2.0, şirket tarafından “tartışılmaz bir standart” olarak adlandırılıyor. TPM 2.0, hassas verileri saklayan bir modül olup, donanımsal veya yazılımsal şekilde olabilir. Eski sürüm olan TPM 1.2’ye göre daha gelişmiş özellikler sunan TPM 2.0, Windows Hello, Credential Guard, BitLocker ve Secure Boot gibi güvenlik araçlarıyla daha iyi entegre çalışıyor.

Microsoft, TPM 2.0’ın güvenli dijital bir ortam oluşturmak için temel bir gereklilik olduğunu belirtiyor. Bu çip, eski donanımlara sahip sistemlerin Windows 11’e yükseltilmesini engelleyebilir, ancak şirket, bu gerekliliğin modern güvenlik tehditlerine karşı korunmak için gerekli olduğunu savunuyor.

Microsoft, TPM 2.0’ı Windows’un geleceği için pazarlık konusu olmayan bir standart haline getirerek güvenliği artırmayı hedefliyor. Bu sayede hem kullanıcılar hem de şirket, dijital alandaki artan veri koruma ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlayabilecekler. Sonuç olarak, TPM 2.0 sadece bir öneri değil, Windows 11’in güvenli ve geleceğe hazır bir bilgi teknolojisi ortamı sunabilmesi için bir zorunluluktur.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Windows 11’i desteklenmeyen cihazlara yükleyen kullanıcıları uyararak, herhangi bir güncelleme alamayacaklarını ve üreticilerin desteğini kaybedebileceklerini belirtmişti.

Related Posts

Türkiye’nin de aralarında olduğu 30 ülkenin katkısıyla geliştirildi: Yeni nesil meteoroloji uydusu MTG-S1 uzaya başarıyla fırlatıldı

Avrupa’nın yeni nesil hava gözlem uydusu MTG-S1, ABD’nin Cape Canaveral Üssü’nden uzaya gönderildi. MTG-S1, Meteosat Üçüncü Nesil (MTG) Uydu Programı kapsamında önümüzdeki 20 yıl boyunca görev yapacak 6 uydudan biri olacak. Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Meteoroloji Uyduları İşletme Teşkilatı (EUMETSAT) tarafından işletilecek uydu, hava tahmini, ani hava olayları takibi ve iklim izleme alanlarında önemli katkılar sunacak. Halihazırda EUMETSAT’ın işlettiği 9 uydudan elde edilen veriler, 30 üye ülkede meteorolojik tahminler ve erken uyarı sistemleri için etkin şekilde kullanılıyor. MTG-S1’in devreye girmesiyle bu kapasite önemli ölçüde artacak.

Bu üç güne dikkat: Dünya tarihinin en kısa günü yaşanacak

Dünyanın dönüşü beklenmedik bir şekilde hızlandı ve gelecek haftalarda tarihteki en kısa günlerden birinin yaşanması bekleniyor. Londra Üniversitesi’nden astrofizikçi Graham Jones; 9 Temmuz, 22 Temmuz ve 5 Ağustos’a dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Bu günlerde dünya, normal süreden 1.30 ila 1.51 milisaniye daha hızlı dönebilir.

Güneş’in üstündeki gizli çizgiler ortaya çıktı

ABD’li bilim insanları, Güneş yüzeyinin şimdiye dek elde edilen en net ve ayrıntılı görüntüsünü kaydetti. Güneş’in yüzeyindeki yapılar ilk kez bu kadar yakından ve berrak bir şekilde incelendi.

BBC’den yapay zeka devine sert uyarı: “Dava ederiz”

Dünyanın en büyük haber kuruluşlarından biri olan BBC, Amerika Birleşik Devletleri merkezli yapay zeka firması Perplexity’ye karşı telif hakkı ihlali nedeniyle yasal süreç başlatma tehdidinde bulundu. BBC, şirketin yapay zeka destekli sohbet …

Ampute Milli Takımı kampa girdi

Polonya’da düzenlenecek özel turnuva öncesinde Ampute Milli Futbol Takımı Kırşehir’de kampa girdi.

Antarktika’nın derinliklerinde saklı sır! Buzulların altındaki gizemli dünya

Antarktika’nın kalın buz tabakalarının altında, bilim insanlarını hayrete düşüren bir gizli dünya gün yüzüne çıktı. Yüzlerce metre derinlikte yer alan yeraltı nehirleri ve daha önce bilinmeyen ekosistemler, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle …