‘Türkiye’nin en acı biberi zayıflamaya yardımcı oluyor’

Samandağ Biberi Hasadı Başladı: Türkiye’nin En Acı Biberi Olgunlaşıyor

Samandağ ilçesinde 2 bin 347 dekarda üretilen ve örtü altında yetiştirilen Samandağ biberi, olgunlaşmaya başladı. Bu biberler, 50 bin scoville acılık değeri ile ‘Türkiye’nin en acı biberi’ unvanını taşıyor. Üreticiler, gerekli ilaç ve gübrelemeleri yaparak hasat için hazırlıklarını tamamladı. Hasadın şubat ve mart aylarına yayılacağı belirtiliyor.

‘ZAYIFLAMAYA OLAN TALEP ARTTI’

Yaklaşık 30 yıldır çiftçilikle uğraşan Güney Saknılı, Samandağ biberi yetiştirmenin inceliklerini anlatarak, bitkinin hastalık ve zararlılardan korunması için özen gösterdiklerini belirtti. Ürünler hasat edildikten sonra kırmızı ve yeşil biberleri ayırıp paketleyen Saknılı, son yıllarda İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden talebin arttığını söyledi. Saknılı, zayıflamaya olan etkisi nedeniyle biberlere yoğun ilgi olduğunu dile getirdi.

‘YEMEKLERDE ÇEŞİTLİ KULLANIM ALANLARI VAR’

Diyetisyen İzem Zekiye Tum ise, Samandağ biberinin yüksek lif içeriğiyle kabızlığa iyi geldiğini, antioksidan özellikleriyle kalp hastalıkları ve kanser riskini azalttığını belirtti. Ayrıca, içerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirirken, A vitamini ile göz sağlığını desteklediğini vurguladı. Tum, Samandağ biberinin ayrıca metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olduğunu ve çeşitli yemeklerde kullanılabileceğini ifade etti.

Related Posts

Türkiye Afganistan mı oluyor?

Sağlık yasası içerisinde komisyonda büyük tartışmalar olmasına rağmen, tıbbi kenevire izin veren yasa CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve Dr. Aylin Yaman’ın sert konuşmalarına rağmen Meclis’ten geçti. Uzmanlar madde bağımlılığına dair endişelerini paylaştı.

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Uzmanlar uyardı: Çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor!

Çocuklar arasında hızla yayılan el, ayak ve ağız hastalığına karşı uyarıda bulunan Doç. Dr. Samet Özer, özellikle 5 yaş altı çocukların risk altında olduğunu belirterek, hastalığın belirtileri ve bulaşma yollarına karşı aileleri dikkatli olmaya çağırdı.

Gece yatmadan bir bardak için, ödemleri sabaha kadar eritin

Vücutta biriken ödem, sabahları şişkinlik ve yorgunlukla uyanmanıza neden olabilir. Ancak gece yatmadan önce içeceğiniz basit bir karışım, fazla sıvıların atılmasına yardımcı olarak güne hafif başlamanızı sağlayabilir.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.