Uzman hekimler benler konusunda doğru bilinen yanlışları anlattı

Ege Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Sempozyumu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı tarafından “Tüm Branşlardaki Hekimler ve Toplum için Benlere Yaklaşım ve Ben Tedavisi Sempozyumu” düzenlendi.

EÜTF Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleşen sempozyuma; EÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcı Prof. Dr. Burcu Barutçuoğlu, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Atik, İzmir Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt ve konunun uzmanı bilim insanları, sağlık çalışanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum, hekim ve halk olmak üzere 2 bölümden oluştu. Katılımcılara sağlıklı bir şekilde ulaşmayı ve vücuttaki benlerle ilgili doğru bilgileri paylaşmayı amaçlayan etkinlik, farklı disiplinlerden bilim insanlarının en güncel bilgilerini sundu.

“Ben farkındalığı artırmak için büyük bir fırsat”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Barutçuoğlu, toplum bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, sempozyumun önemine vurgu yaptı. Toplumun sağlık konularındaki farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen programın çevrimiçi ve yüz yüze katılımla yapıldığını belirten Barutçuoğlu, üniversitenin sağlık odaklı ve sürdürülebilir yaklaşımıyla benzer etkinlikleri destekleyeceğini ifade etti.

“Yanlış uygulamalar, insan sağlığını tehlikeye atmaktadır”

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Işıl Karaarslan, genç hekimleri ve halkı bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, deri kanseri erken tanı ve tedavisiyle ilgili doğru bilgilerin paylaşıldığı etkinliğin önemine değindi. Karaarslan, benlerle ilgili yasal düzenlemelerin oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkürlerini iletti.

“Ben tedavisi istismara açık bir konu”

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, deri ve plastik cerrahlar dışındaki hekimlerin tanı ve tedavi uygulamalarının yasal olmadığını ve doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, ben tedavisinin istismara açık bir konu olduğunu vurguladı. Özyurt, tıp alanındaki gelişmelerin desteklenmesi gerektiğini ve tabip odaları ile üniversiteler arasındaki iş birliğinin önemine değindi.

Sempozyumda hekim oturumunda “Ben nedir”, “Benlere doğru yaklaşım neden önemlidir”, “Deri lezyonlarına lazer uygulaması”, “Benlere yaklaşım ve malpraktis” gibi konular ele alınırken, halk oturumunda benlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Türkiye Afganistan mı oluyor?

Sağlık yasası içerisinde komisyonda büyük tartışmalar olmasına rağmen, tıbbi kenevire izin veren yasa CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve Dr. Aylin Yaman’ın sert konuşmalarına rağmen Meclis’ten geçti. Uzmanlar madde bağımlılığına dair endişelerini paylaştı.

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Uzmanlar uyardı: Çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor!

Çocuklar arasında hızla yayılan el, ayak ve ağız hastalığına karşı uyarıda bulunan Doç. Dr. Samet Özer, özellikle 5 yaş altı çocukların risk altında olduğunu belirterek, hastalığın belirtileri ve bulaşma yollarına karşı aileleri dikkatli olmaya çağırdı.

Gece yatmadan bir bardak için, ödemleri sabaha kadar eritin

Vücutta biriken ödem, sabahları şişkinlik ve yorgunlukla uyanmanıza neden olabilir. Ancak gece yatmadan önce içeceğiniz basit bir karışım, fazla sıvıların atılmasına yardımcı olarak güne hafif başlamanızı sağlayabilir.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.