Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Video EEG Monitorizasyon Ünitesi Hizmete Girdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Video EEG Monitorizasyon Ünitesi Hizmete Girdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği’nde hasta hizmetlerine yönelik önemli bir gelişme yaşandı. Hastaların uyku bozuklukları, senkop, hareket bozuklukları ve psikojenik (yalancı) nöbetler ile karışabilen epileptik nöbetlerin ayırıcı tanısının yapılabileceği Video EEG Monitorizasyon Ünitesi hizmete alındı.

Hastanenin başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, yaptığı açıklamada, yeni açılan ünitenin özellikle bayılma ve nöbet ayrımı yapılamayan vakalarda hekimlere tanı koyma sürecinde önemli kolaylık sağlayacağını vurguladı. Sarıkaya, hastaların başka illere sevk edilmesini gerektirecek tüm eksiklikleri ortadan kaldırmayı, hekimlere tanı ve ayırıcı tanı süreçlerinde tüm olanakları sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Kiraz da epilepsi hakkında bilgi vererek hastalığın nörolojik bir rahatsızlık olduğunu dile getirdi. Kiraz, bazen psikojen nöbetlerle karşılaşılabilmesi nedeniyle epilepsi tanısının konulmasının zorlaştığını söyledi. Bu nedenle hastalara uzun süreli Video EEG Monitorizasyonu yapılarak daha doğru tanı konulabildiğini belirtti.

Ünite hakkında açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Muhammet Okay Örün ise, hastaların başına yerleştirilen elektrotlarla beyin aktivitelerinin kaydedilerek video görüntülerinin alındığını belirtti. Bu sayede epileptik odakların saptanabildiğini ve amacın epilepsi tanısını kesinleştirmek olduğunu ifade etti.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Video EEG Monitorizasyon Ünitesi ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

Related Posts

İstanbul’da ilk ders… ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen depremlerin ardından kent genelinde tüm resmi ve özel okullarda eğitim öğretime iki gün ara verilmişti. Hafta sonuyla birleşen aranın ardından dün sabah yeniden açılan okullarda ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ oldu. Bu kapsamda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan video, kentteki bütün sınıflarda ilk ders saatinde öğrencilere izletildi.

En iyi üniversiteler belli oldu! Asya’da ilk 100’deyiz

Yapılan araştırmalar sonucu Asya’nın en iyi üniversiteleri açıklandı. Times Higher Education’ın (THE) raporunda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ilk 100’de yer aldı. Sıralamada Türkiye’den 27 üniversite ilk 500’e girme başarısını gösterdi.

23 Nisan’da noterler açık mı?

23 Nisan noterler çalışıyor mu sorusu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle resmi işlemlerini bu tarihe denk getirmek isteyen vatandaşlar, “23 Nisan noterler çalışıyor mu” sorusunun cevabını …

Türkiye’de ‘Haydi Tenise’ Projesi Başlıyor

Türkiye’de çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile depremden …

Çocuklar 23 Nisan’da Eğlenceli Etkinlikte Bir Araya Geldi

Çocuklar 23 Nisan’a özel etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi İSTANBUL – Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve …

Polis üniformalı çocuklardan ’23 Nisan’ klibi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar, emniyetin çeşitli birimlerinde görevlendirildi. ÇOCUKLARA TELSİZLERDEN ANONS YAPTIRILDI Özel Hareket Şube Müdürlüğü, Deniz Liman Şube Müdürlüğü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir