Vedat Işıkhan: Kamu Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde ortak bir noktada buluşacağız

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri 2025 Yılında Görüşülmeye Devam Ediyor

2025 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri hala devam etmekte. Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli bir açıklama yapmıştır.

Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in tekliflerini değerlendirme aşamasında olduklarını belirterek, “Umarım bir araya gelip ortak bir noktada anlaşabiliriz.” şeklinde konuştu.

Toplu iş sözleşmeleri kapsamında, karayolları, demiryolları, elektrik üretim santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastaneler gibi kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 600 bin işçiyi içeren müzakereler devam etmektedir.

ÖNE ÇIKAN TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ TALEPLERİ

Müzakereler kapsamında işçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ konfederasyonları, ortak zam taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunarak görüşmelere başlamıştı.

İLK 6 AYDA YÜZDE 50 ZAM İSTENİYOR

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, günlük asgari ücretin bin 800 liraya yükseltilmesini, ardından yılın ilk altı ayı için %50, diğer altı ay içinse %25 zam yapılmasını ve üzerine %10 refah payı eklenmesini talep etmişti.

TÜHİS MÜZAKERELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

İşverenleri temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), talep üzerine maliyet analizini sürdürmektedir.

Maliyet analizi tamamlandıktan sonra, TÜHİS’in işçi kesimine ilk teklifini sunması beklenmektedir.

“DEĞERLENDİRME AŞAMASINDAYIZ”

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu ifadeleri kullandı:

Çalışmalarımıza başladık. Türkiye’nin iki önde gelen sendikası TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’ten teklifler aldık. Değerlendirme aşamasındayız. Umarım kısa sürede ortak bir noktada buluşabiliriz.

Related Posts

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Haluk Görgün: 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız

Haluk Görgün, savunma sanayisi yatırım ve geliştirme faaliyetleri programı kapsamında geçen yıl 25 firmaya 25 milyon dolar destek verdiklerini belirterek, “Aynı kapsamda 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız.” dedi.

Merkez Bankası rezervleri 5 haftadır eriyor: İmamoğlu operasyonlarının etkisi sürüyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son verilerine göre uluslararası rezervlerde bir düşüş yaşandı. Yatırımcılar rezervlerin erimesinin süregeldiği bu dönemde ekonomik gelişmeleri dikkatle izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir