Şişecam Uluslararası Cam Konferansı sektörü buluşturdu

Şişecam Uluslararası Cam Konferansı Sektörü Buluşturdu

İSTANBUL (İGFA) – Cam endüstrisinin önemli temsilcileri, cam biliminde ve teknolojisinde yeni gelişmeleri konuşmak üzere İtalya’nın Venedik şehrinde bir araya geldi. Şişecam Uluslararası Cam Konferansı’nın ‘United to Innovate-Inspire Future’ temasıyla gerçekleşen etkinlik, sektördeki güncel konuların tartışılmasına ve yenilikçi fikirlerin paylaşılmasına imkan tanıdı.

Geleceğe Işık Tutacak Plant of the Future

90 yılı aşkın tecrübesiyle Şişecam’ın Genel Müdürü Görkem Elverici, konuşmasında cam endüstrisinin ortak fikir birliği ve inovasyonla geleceğini şekillendirmenin önemine vurgu yaptı. Elverici, “Cam, tarih boyunca medeniyetleri etkileyen ve sanat ile bilimi bir araya getiren özel bir malzeme olmuştur. Günümüzde ise sürdürülebilirlik ve dijital dönüşümün merkezinde yer alarak geleceğe yön veren bir rol üstlenmektedir. Bu nedenle, camın gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için bugünün en iyi uygulamalarıyla yetinmeyip yarının ihtiyaçlarına cevap verecek yenilikçi çözümler üretmeliyiz.” şeklinde konuştu.

1985 yılından bu yana düzenlenen Şişecam Uluslararası Cam Konferansı’nın ‘Plant of the Future’ platformu ise üretim teknolojilerini dönüştürerek cam endüstrisini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik temelleri üzerinde şekillendirmeyi amaçlamaktadır. Şişecam, açık inovasyon anlayışıyla sektörde devrim niteliğinde adımlar atmayı hedeflemektedir.

Şişecam Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Burak Büyükfırat ise, “Günümüzde karşılaştığımız zorluklar, iş birliği, bilgi paylaşımı ve cesur fikirlerin geliştirilmesini gerektiriyor. Bu nedenle, bilgi paylaşımı ve sektördeki değişimlere liderlik edecek çözümler geliştirme önem taşımaktadır” dedi.

Konferans kapsamında karbonsuzlaştırma, malzeme bilimi, enerji verimliliği, kaplama teknolojileri, dijitalleşme ve ürün tasarımı gibi önemli konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Related Posts

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Yahoo, Chrome’a talip oldu

Yahoo, Chrome web tarayıcısına talip olduğunu açıkladı. Özel sermaye şirketi Apollo Global Management tarafından desteklenen Yahoo Inc., mahkemenin Google’ın Chrome web tarayıcısını elden çıkarmasını zorunlu kılarsa teklif vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir